Insights
La fotografia és un mitjà que no necessita paraules. Alberto Korda, va ser un dels fotògrafs més reconeguts i emblemàtics del segle XX, la seva obra més popular i reconeguda va ser la que va realitzar acompanyant Fidel Castro durant la revolució cubana. Recordeu la icònica imatge del “Che” Guevara?
L’essència de l’obra de Korda es basava en una creença: “La tècnica es pot aprendre en 10 lliçons, però sense ànima, no es pot fer una bona fotografia“.
Les noves tecnologies, internet i, sobretot, les xarxes socials, han popularitzat fins a límits insospitats la possibilitat de fer instantànies i difondre-les arreu del món.
En aquest post us expliquem 8 aspectes a tenir en compte per captar la millor fotografia i mostrar la realitat de l’escena sota la teva signatura.
Independentment de si el dispositiu que utilitzem és una càmera fotogràfica o un smartphone, cal que configurem l’aparell amb les especificitats adequades que ens proporciona la màquina per a la foto que pretenem fer.
Defineix què és el que vols mostrar i què vols dir amb la fotografia. Situat en una posició en què el que vols mostrar agafi la rellevància que t’interessa. La captura ha de detallar l’escena sense necessitat de paraules.
Sense dubte, el factor més important a tenir en compte quan vols fer una fotografia. Sense llum no hi ha foto. Amb un ús correcte de la llum podràs mostrar o amagar el que t’interessa. Depèn de la quantitat, la incidència en la imatge, l’angle en què penetra o la manca d’aquesta, determinarà la qualitat i l’èxit de la captura. La llum ens permet jugar i cal tenir-la sempre en compte. Recomanem, sempre que sigui possible, aprofitar la llum natural.
Acostuma a passar que ens centrem en l’objecte o subjecte principal que volem fotografiar i ens oblidem del fons. Un fons mal triat pot fer que desviï l’atenció de l’espectador i la instantània fracassi en la seva intenció. A més, el fons de la imatge posa en context l’escena que es vol captar. Si vols reduir l’entorn de l’objecte, pots utilitzar el zoom, però sempre és més recomanable, si es pot, apropar-se.
Sense perdre l’objectiu que pretens a l’hora de fer la fotografia, recomanem que arrisquis en el punt de vista des d’on dispararàs. Desplaçant la càmera o la teva posició de fotògraf, pots aconseguir destacar igualment el que t’interessa però fent més atractiva la imatge general. Dispara múltiples vegades sense por, perquè en una fracció de segon o un simple moviment, pot fer variar de manera sorprenent una instantània.
Encara que confiïs plenament en el teu pols, un trípode sempre serà més estable i eliminarà completament tots els tremolors. Considerem imprescindible, per a fotos estàtiques, l’ús d’un suport que eviti qualsevol vibració que, sense dubte, quedarà plasmat en la imatge. El trípode resulta fonamental quan dispares amb teleobjectiu, quan es busca la màxima definició, en escenes amb poca llum o quan utilitzes tècniques de fotografia creativa.
Si realment busques que les teves fotografies tinguin impacte, cal que experimentis. Que provis i t’equivoquis. Les funcions que proporcionen les càmeres modernes o els smartphones et permetran crear imatges sorprenents. En el moment de l’edició, podràs aplicar filtres fent ús d’editors de fotografia o des del mateix mòbil.
Sense entrar en detall, hem deixat pel final l’apartat sobre els aspectes tècnics a l’hora de fer una fotografia, perquè possiblement és el que més estudi necessita. Tot i que les funcions automàtiques dels nostres dispositius ens faciliten molt la tasca, cal que el fotògraf conegui alguns aspectes tècnics imprescindibles per fer una bona fotografia.
Aquestes recomanacions et serviran per aconseguir millors resultats en la teva foto final. Tenint en compte com han de ser les fotos segons la xarxa social on la vols publicar, no cal dir que una foto de qualitat té molta més repercussió quan la comparteixes amb els teus seguidors o per qui et visita en el teu portal web.
Feu clic al fitxer descarregat.
Feu clic a "Sí" per permetre la instal·lació.
Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres