Insights
Juntament amb la publicació de la nova pàgina web de la CASS – projecte culminat a principis de febrer de 2018-, el redisseny de l’actual web d’RTVA ha estat, sens dubte, un altre dels projectes de gran envergadura que han vist la llum durant aquest 2018. Avui, després d’uns mesos de la seva publicació, dediquem aquest article a explicar com es va gestar el redisseny de la nova web d’RTVA i quins van ser els principals reptes a superar pels diferents departaments d’Andornet que hi van intervenir.
La complexitat d’aquest projecte, concebut des d’un inici com un autèntic repte per part de tot l’equip d’Andornet, no només es trobava en el tipus de pàgina amb què s’havia de treballar, una de les més importants i amb més visites de tot Andorra, sinó també en el gran volum de continguts i dades emmagatzemades. Aquesta gestió, a més, requeria la màxima seguretat i un correcte traspàs cap a la nova web.
Si per alguna cosa es va caracteritzar el projecte de redisseny de la nova web d’RTVA, va ser per involucrar a gairebé tots els departaments d’Andornet. D’aquesta manera, tot i que gran part de la feina es va englobar dins del departament de disseny, ja que s’havia de redissenyar tot l’entorn web mantenint la filosofia inicial i aplicar funcionalitats adreçades a millorar la usabilitat i l’experiència de l’usuari, els departaments de SEO i programació també van ser part activa del projecte.
Com a resultat de la participació d’ambdós departaments, la nova pàgina web d’RTVA es va realitzar a partir d’una programació en què s’incloïen els últims estàndards SEO, definits prèviament en una profunda i detallada consultoria SEO.
Tal com hem explicat anteriorment, millorar l’experiència i usabilitat de l’usuari va ser, des d’un inici, el principal objectiu que havia de complir la nova web d’RTVA. Per fer-ho possible, no només es van incorporar noves seccions a la Home com ara “Últimes emissions”, “Informació relacionada” o notícies agrupades en diferents seccions, sinó que també es van realitzar canvis a nivell visual per millorar la llegibilitat i crear una pàgina molt més “neta”, navegable i intuïtiva, convertint el contingut en l’element principal. Gràcies a totes aquestes implementacions, la nova web d’RTVA ha aconseguit reduir considerablement el % de rebot i, al mateix temps, duplicar les pàgines vistes per sessió i millorar la durada mitjana.
Pel que fa a la resta de millores, també es van augmentar les tipografies, la modificació dels colors dels titulars o l’eliminació dels colors de fons dels títols de secció. Altres canvis importants aplicats en la nova web van ser la redistribució de les seccions dins un menú desplegable o l’eliminació de l’emissió en directe que es carregava només accedir a la Home, fet que va repercutir molt positivament en l’augment de la velocitat de càrrega de la pàgina.
Una altra de les grans novetats incloses en el projecte de redisseny de la pàgina web d’RTVA va ser la implementació d’una versió mòbil, un format pensat per als nous temps en què bona part de les sessions procedeixen de dispositius mòbils, com ara tauletes o smartphones. Amb la incorporació de la versió mobile, la web d’RTVA no només s’adapta al nou canvi d’algoritme establert recentment per Google, sinó que també aconsegueix millorar l’experiència de navegació de l’usuari, incrementant el % de CTR i augmentant progressivament el nombre de visites que procedeixen des de mobile.
A nivell SEO, els principals objectius que es van definir van ser la indexació de les notícies d’RTVA per sobre de les d’altres mitjans digitals, l’increment de les visites a les notícies i del trànsit orgànic i la definició i estructuració de les seccions per oferir un millor accés a les notícies de cada categoria. Per fer-ho possible, algunes de les tasques realitzades per part del departament SEO d’Andornet van ser les següents:
Feu clic al fitxer descarregat.
Feu clic a "Sí" per permetre la instal·lació.
Feu clic a acceptar per connectar-te amb nosaltres